Първоначално публикувано от botsos
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Selespeed - приказки с картинки
Collapse
X
-
Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
sprint tropheo
155/1.8
156/2.0 Selespeed
-
Здравейте колеги имам един въпрос относно Selespeed на
Alfa 147 2.0 TS . Борд компютъра ми дава една грешка
с код OBD P1764. Освен това когато е студено докато загрее до 80 гр. ми дава да карам само до 2-ра след като загрее всичко е 6. Съжалявам ако въпросите ми не са в подходяща тема или са прекалено ламерски.Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm
Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed
Comment
-
P1764(Governor Pressure Sensor Voltage Too Low) / Transmission temperature control
Влез и ни кажи актуалните стойности за налягане и температура на маслото.
Провери си следните неща :
1.Engagement and selection position sensors
2.Rev sensors: engine, gear input and gear output (car speed) Имаш ли проблем с ABS-a?
3.Start enable relay control
4.Accelerator pedal
http://homepage.mac.com/paul_denyer/...27/page27.htmlLast edited by dobromirski; d.m.y г., 08:38.
Comment
-
Първоначално публикувано от dobromirski Покажи съобщениеP1764(Governor Pressure Sensor Voltage Too Low) / Transmission temperature control
Влез и ни кажи актуалните стойности за налягане и температура на маслото.
Провери си следните неща :
2.Rev sensors: engine, gear input and gear output (car speed) Имаш ли проблем с ABS-a?
3.Start enable relay control
4.Accelerator pedal
http://homepage.mac.com/paul_denyer/...27/page27.html
С ABS-а проблеми нямам. И педала на газ-та е добре.
Маслото е сменено наскоро и на кутията и на мотора и двете са Selenia едното е специално за Selespeed другото е 10w 60.
Остава проблемът да е в някой от сензорите
Transmission temperature control
Ако може да дадете повече информация за тях или някой телефон на лс .Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm
Comment
-
Да почнем от елементарното. С какво масло си в системата. Като стой та гледай проблема ти ще се окаже решим с една туба ново масло.Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
sprint tropheo
155/1.8
156/2.0 Selespeed
Comment
-
Малото ма скоростната кутия , Selespeed-a и това на двигателя с сменени преди 2 седмици в сервиз.
На двигателя - Selenia 10w 60
На Selespeed- Selenia Selespeed някакво масло специално за Selespeed
Скоростната кутия - Не се сещам точно кое, пак на Selenia.Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm
Comment
-
Първоначално публикувано от boyracer Покажи съобщениеНалягането на Selespeed-a e 67 бара.Работното налягане е от 45 до 55bar. Има вероятност да ти залепва релето за помпата. Размени го с някое друго. В това за помпата влизат два дебели кабела червен и кафяв (+ два тънки).
Comment
-
Първоначално публикувано от dobromirski Покажи съобщениеРаботното налягане е от 45 до 55bar. Има вероятност да ти залепва релето за помпата. Размени го с някое друго. В това за помпата влизат два дебели кабела червен и кафяв (+ два тънки).
Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm
Comment
-
Разбира се че е "функция" на колата . Просто влиза в сервизен режим. В тази таблица http://homepage.mac.com/paul_denyer/...27/page27.html е описано при определен проблем, как се държи кутията. За твоя случай гледаш 1,2,N,R.
Щом влиза в safe mode, задължително набива грешка. Само Р1764 ли има в selesppeda ?
Comment
-
Първоначално публикувано от dobromirski Покажи съобщениеРазбира се че е "функция" на колата . Просто влиза в сервизен режим. В тази таблица http://homepage.mac.com/paul_denyer/...27/page27.html е описано при определен проблем, как се държи кутията. За твоя случай гледаш 1,2,N,R.
Щом влиза в safe mode, задължително набива грешка. Само Р1764 ли има в selesppeda ?
Иначе да само тази грешка дава . Всичко си работи но дразни като дава грешки.Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm
Comment
-
Може да се провери датчика з а налягане. Ако нямаш как да го провеиш, мисля че имам един читав и мога да ти го дам да пробваш дали е от него.Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
sprint tropheo
155/1.8
156/2.0 Selespeed
Comment
-
Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщениеМоже да се провери датчика з а налягане. Ако нямаш как да го провеиш, мисля че имам един читав и мога да ти го дам да пробваш дали е от него.Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm
Comment
-
Здравейте колеги информация ви давам ако ви се скапи помпата - произвеждат се във Фирма Капрони Казанлък. Капрони изнася за Италия по около 5000 помпи на месец. Много е възможно вашата помпа да е българско производство.Италиански пазар тел 0431/63670 skatsarova@caproni.bgLast edited by ilya75; d.m.y г., 10:10.
Comment
-
Здравейте,преди 7-8 месеца имах проблеми със колата,които със ваша помощ реших,като смених четките на помпата и всичко заспа,но отскоро взе пак да изхвърля маслото през казанчето и ако не долея масло лампичката мига!Пуснал съм маркучето на казанчето в едно шишенце да се събира там маслото и от време на време го изливам обратно,та въпроса ми е дали пак са заминали четките на помпата или може да е от друго?Тогава нямаше такива четки и сложих едни от климатик,като малко ги минах със шкурка да паснат,но материала беше като на оригиналните.
Comment
Comment